Sağlıklı yaşamayı ve sürekli spor yapmayı öğreterek geleceğin davranış kalıplarını değiştirmeye yönelik bir bakış açısı yaratmak, çocukların ve ebeveynlerinin spora bakış açısını değiştirmek demektir. Beceri geliştirmek için uzun zamana ihtiyaç duyan diğer disiplinlerden farklı olarak spor aynı zamanda hem öncü hem de yenilikçidir. Spor eğitimi, becerilerin erken gelişmesine ve genişletilmesine yardımcı olabilir. Başka bir deyişle, gençlerin daha sonra taklit edebilecekleri ve gerçekliğin diğer alanlarına genişletebilecekleri beceriler: belirli sonuçlara yol açan düzenli, sistematik bir çaba ve hangi düzeyde olursa olsun, memnuniyet derecesi o kadar yüksektir ki, her zaman iyi ile örtüşür. olmak. Bu yenilikçi temadır çünkü fiziksel aktivite uygulamak, genellikle can sıkıntısı, ıstırap ve rahatsızlık koşullarına karşılık gelen varoluşsal bir boyuttan ayrılmak anlamına gelir. Fiziksel pillerinizi yeniden şarj etmek, fiziksel ve zihinsel sağlığı garanti ederek gerçek hayatta birçok durumla çok daha fazla güçle yüzleşmenizi sağlar. Dünya Sağlık Örgütü’ndeki (WHO 2016-2018) araştırmacılar tarafından yürütülen ve Lancet Global Health dergisinde yayınlanan bir araştırma, bu konunun nasıl ciddi endişelere yol açmaya başlaması gerektiğini gösterdi. Fiziksel hareketsizliğin daha yüksek kardiyovasküler hastalık, felç, kolon kanseri, meme kanseri, tip II diyabet riski anlamına geldiği iyi bilinmektedir. Alarm, çalışmanın yazarı Regina Guthold tarafından gündeme getirildi: “Diğer önemli küresel sağlık risklerinden farklı olarak, hareketsiz yaşam tarzı azalmıyor ve tüm yetişkinlerin dörtte birinden fazlası sağlık için önerilen fiziksel aktivite seviyelerine ulaşmıyor”.

Bu noktalardan bahsetmek, çocukların ve ebeveynlerin spora, esenliğe ve doğru beslenmesine yaklaşımı tamamen değiştirmek anlamına gelir. Sağlıklı bir yaşam sürmeyi öğreterek, sürekli spor yaparak, farklı metodolojik yaklaşımlarla, spora genel yaklaşımı değiştirmek anlamına gelen yenilikçi bir bakış açısı yaratmak istiyoruz.

SEARCH – Sağlıklı, Aktif ve Sorumlu Vatandaşlık için Spor Eğitimi projesi, bireylerin hem şimdiki hem de gelecekteki yaşamlarında psiko-fiziksel esenliği için spora eğitim konusunu ele almaktadır.

Diğer yenilikçi planlar şunlardır:

Teknolojik açıdan

Öğretmenler ve spor öğretmenleri, e-öğrenme derslerini maksimum derecede esneklikle takip edebilir. Her zaman çevrimiçi olarak erişilebilir olacaklar ve katılımcıların her biri herhangi bir zamanda bu kaynağa erişme ve danışma olanağına sahip olacak. Platform sadece modülleri değil, aynı zamanda deneyimleri, iyi uygulamaları ve Avrupalı ortaklarla ulusal ve uluslararası düzeyde paylaşılabilecek tüm bilgileri içerecektir. Gençler, faaliyetleri ve yiyecek tüketimi hakkında sürekli “uyarılar” almak, güncellenmek için APP’yi doğrudan akıllı telefonlarına indirebilirler.

Eğitim açısından

Yetişkinler için ve gençler için APP aracılığıyla e-öğrenme eğitimi, bu çağın her yönünü giderek daha fazla kucaklayan aracın “oluşma” olduğunun bilinciyle, teknolojik açıdan gelişmiş öğretime yeni bir yaklaşım getirmeyi amaçlamaktadır. Materyaller, konuların anlaşılmasını daha da kolaylaştırmak için her zaman ücretsiz olarak erişilebilir ve erişilebilir olacaktır.